Chili maakt favorietenstatus waar
20 Jun 2015, 01:30

Gastland Chili wint met 5-0 van Bolivia. In de laatste wedstrijd in groep A heeft Chili zijn favorietenstatus waargemaakt. Bolivia werd na een ruststand van 2-0, met maar liefst 5-0 verslagen. Chili gaf van begin tot eind de toon aan en heeft tot nog toe het beste spel laten zien op dit toernooi.

Hoewel de wedstrijd slechts bepalend was voor de uiteindelijke volgorde in de groep, aangezien beide landen zich reeds geplaatst hadden, verscheen Chili met de sterkst mogelijke opstelling aan de start. Zelfs sterspeler Alexis Sanchez, die onzeker was voor dit duel, werd niet gespaard. De wedstrijd was nog maar net begonnen of doelman Romel Quiñónez kon voor de eerste maal de bal uit het doel halen, nadat Charles Aránguiz de score opende. Hierna kwam de Chileense voorhoede ettelijke malen gevaarlijk opzetten, maar verzuimde te scoren, totdat Alexis Sanchez op magistrale wijze het tweede doelpunt op zijn naam bracht in de 37ste minuut.

Na de pauze kon Jorge Sampaoli het zich veroorloven het spel zonder Sanchez en Arturo Vidal te hervatten. De wisselspelers hebben getoond ook de nodige kwaliteiten te hebben, want de Chileense dominantie kwam geen moment in gevaar. De Chileense dominantie werd voortgezet en Bolivia werd uiteindelijk met maar liefst 5-0 afgetroefd. Aranguiz scoorde in de 66ste minuut zijn tweede treffer voor de avond, terwijl Gary Medel in de 79ste minuut op fraaie wijze zijn doelpunt meepakte en de Boliviaan Ronald Raldes met een autogoal het handje volmaakte.

Chili wint groep A en wacht op de beste nummer 3 uit groep B of C. Bolivia zal het opnemen tegen het land dat in groep C op de tweede plaats eindigt.