Copa America voorbij voor Neymar
19 Jun 2015, 21:01
foto
Neymar mag vier wedstrijden niet meedoen.


Neymar is voor 4 wedstrijden geschorst door de tuchtcommissie van de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie (Conmebol), voor zijn rol in de ongeregeldheden na de wedstrijd tegen Colombia. Zoals het er nu naar uitziet zal Neymar, als deze straf blijft staan, niet meer in actie kunnen komen tijdens deze editie van de Copa America.

Neymar keek halverwege de wedstrijd reeds tegen zijn tweede gele kaart aan en was daardoor dus ook al geschorst de laatste groepswedstrijd. Naast de schorsing kreeg hij ook nog een boete van US$ 10.000 opgelegd. Neymar schopte de bal op de rug van Pablo Armero en gaf daarna een kopstoot aan Jeison Murillo, die het doelpunt gescoord had. Daarna kreeg hij het aan de stok met Carlos Bacca. Die is voor zijn aandeel twee wedstrijden geschorst en hij kreeg een geldboete van US$ 5.000.

Bondscoach Dunga heeft de keus tussen Phillippe Coutinho en Douglas Costa als plaatsvervanger van Neymar in de cruciale wedstrijd van zondag tegen Venezuela. Alle 4 landen in groep C hebben 3 punten en maken dus nog kans op plaatsing voor de volgende ronde, echter kunnen 2 zich rechtstreeks plaatsen, terwijl een derde als beste nummer drie over zou kunnen gaan.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April