Enner Valencia trapt Mexico uit Copa America
19 Jun 2015, 20:29

Ecuador wint met 2-1 van Mexico na een 1-0 ruststand. Door deze overwinning behoudt Ecuador een geringe kans om zich als beste nummer drie te plaatsen voor de volgende ronde. Mexico haalde het niveau van de wedstrijd tegen Chili niet en mag als eerste de terugreis aanvaarden.

Ecuador dat het toernooi slecht startte door twee verliezen op rij tegen gastland Chili en Bolivia, nam in de 26ste minuut een voorsprong via Miller Bolanos. Deze voorsprong werd na de pauze verdubbeld door sterspeler Enner Valencia, terwijl Raul Jimenez in de 64ste minuut vanaf de witte stip de aansluitingstreffer maakte. Hoewel zich hierna een aantrekkelijke wedstrijd ontwikkelde, kwam er geen verandering op het scorebord.

Door de nederlaag is Mexico blijven steken op 2 punten en is uitgeschakeld voor verdere deelname. De andere wedstrijd tussen gastland Chili en Bolivia is nu van administratieve waarde, aangezien beiden met 4 punten nu reeds geplaatst zijn voor de volgende ronde.