Peru ontdoet zich van Venezuela
18 Jun 2015, 22:48
De spelers van Peru vieren hun gouden doelpunt.

Peru wint met 1-0 van Venezuela, na een 0-0 ruststand. De wedstrijd had een matig verloop en werd gekenmerkt door ruw spel. De Venezolaan Fernando Amorebieta mocht na een gemene overtreding reeds in de 29ste minuut gaan douchen.

Venezuela leek aanvankelijk geen last te hebben van de numerieke minderheid en werd zelfs een paar keer gevaarlijk. Naarmate het spel vorderde, kreeg Peru meer vat op de wedstrijd en slaagde er uiteindelijk in om via een doelpunt van Claudio Pizarro in de 72ste minuut, het maximale uit de wedstrijd te halen.

Door de overwinning van Peru is er een interessante situatie ontstaan in groep C. Alle vier landen hebben na twee gespeelde wedstrijden 3 punten, waardoor de beslissing zal vallen op de laatste wedstrijddag.

Morgen worden de laatste wedstrijden in groep A afgewerkt, wanneer Mexico en Ecuador om 18:00 uur de degens kruisen, terwijl gastland Chili het om 20:30 uur tegen Bolivia opneemt.