Colombia verslaat Brazilië
18 Jun 2015, 00:19
Colombia viert het doelpunt van Jeison Murillo. (Foto: Gabriel Rossi/Getty Images)

Colombia wint met 1-0 van Brazilië en doet weer volop mee in de race om een plek in de volgende ronde. Brazilië begon heel defensief aan de wedstrijd en liet het initiatief geruime tijd over aan Colombia, dat na het debacle in de eerste wedstrijd, moest winnen. De Colombiaanse strijdlust werd in de 36ste minuut beloond toen Jeison Murillo doelman Jefferson met een strak schot het nakijken gaf. Brazilië was duidelijk aangeslagen en had moeite om zich te herpakken. Hierdoor kreeg Colombia nog meer mogelijkheden, maar slaagde er niet in de voorsprong te vergroten, waardoor de kleedkamers bij een 1-0 voorsprong voor Colombia werden opgezocht.

Brazilië startte de tweede speelperiode erg fris en creëerde enkele reële scoringskansen, maar gebrek aan overleg resulteerde in de ene misser na de andere. In de 57ste minuut kreeg Roberto Firminho de gelegenheid om Brazilië op gelijke hoogte te brengen, maar hij faalde. Naarmate de tijd verstreek, zonk de moed de Brazilianen in de schoenen, waardoor er erg gemakkelijk balverlies werd geleden.

Er werd zonder overleg gestreden en talloze aanvallen liepen stuk op de Colombiaanse verdediging.
Colombia speelde een tactische tweede helft en was heel sterk in de omschakeling. Hoewel het accent meer lag op het verdedigen van de voorsprong, werden er zo nu en dan venijnige tegenaanvallen opgezet.

In de slotfase, na het laatste fluitsignaal werden Neymar en Carlos Bacca roodgekleurd na een incident op het veld. Terwijl Neymar naar de kleedkamer liep kreeg hij nog een rode kaart. Het werd een complete chaos, waarbij ook truitjes gescheurd werden. Neymar had al twee gele kaarten waardoor hij niet meer mag deelnemen aan de komende wedstrijd.

Colombia heeft nu ook 3 punten en neemt het in de laatste groepswedstrijd op tegen Peru dat vandaag nog uitkomt tegen Venezuela, terwijl Brazilië het in zijn laatste wedstrijd moet opnemen tegen Venezuela.