Argentinië moeizaam langs Uruguay
16 Jun 2015, 22:51
foto
Het gouden doelpunt van Sergio Aguero. (Getty Images)


Argentinië heeft met 1-0 gewonnen van Uruguay in groep B. Het werd een zwaar bevochten zege van Messi & Co. Na een 0-0 ruststand, slaagde Sergio Aguero er in de 56ste minuut in de enige treffer van de wedstrijd te maken.

Hoewel er bij Argentinië heel wat grote namen rondlopen, blijkt weer eens dat het elftal nog lang niet is wat het wezen moet. Regerend kampioen Uruguay was duidelijk op een gelijkspel uit, want het begon erg defensief aan de ontmoeting. Na het doelpunt van Aguero begon Uruguay aanvallend te spelen, waardoor de wedstrijd aantrekkelijker werd. Hoewel het aan beide kanten niet ontbrak aan doelrijpe kansen, werd er niet meer gescoord.

Door de overwinning zit Argentinië met 4 punten weer volop in de race om een plaats in de volgende ronde. Uruguay blijft steken op 3 punten en zal nog volop aan de bak moeten tegen Paraguay voor een plek in de volgende ronde.

Paraguay verslaat Jamaica
In de eerste ontmoeting in groep B won Paraguay met 1-0 van Jamaica. Een fout van de keeper van Jamaica, Duwayne Kerr, is de Concacaf-vertegenwoordiger fataal geworden.

Paraguay heeft met 4 punten uit twee wedstrijden goede vooruitzichten op plaatsing voor de volgende ronde.

Mireille Hoepel
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April