Chili en Mexico delen punten in bloedstollende wedstrijd
15 Jun 2015, 23:06

Chili en Mexico kwamen niet verder dan een 3-3 gelijkspel in een bloedstollende wedstrijd in groep A. Het treffen werd in een moordend tempo afgewerkt en mag beslist worden aangemerkt als de aantrekkelijkste tot nog toe. De ploegen weken geen duimbreed voor mekaar en de rust werd ingegaan bij een 2-2 stand op het scorebord.

Het gastland begon goed aan de wedstrijd en liet geen twijfels over zijn intentie bestaan. Het ging om de winst binnenhalen. Mexico daarentegen liet zich ook niet naar de slachtbank leiden en bood geduchte tegenstand. Hierdoor waren alle ingrediënten voor een spannende wedstrijd aanwezig.

Chili kwam in de opening enkele malen gevaarlijk opzetten, toch was het Mexico dat in de 21ste minuut via Vicente Vuoso de leiding nam. De Mexicaanse vreugde was echter van korte duur, want Arturo Vidal zorgde een minuut later voor de gelijkmaker. Binnen tien minuten nam Mexico weer een voorsprong via een magistrale kopbal van Raul Jimenez, maar ook ditmaal kwam Chili terug door eveneens een kopbal van Eduardo Vargas.

Tien minuten na de rust slaagde Chili er voor de eerste maal in op voorsprong te komen via Arturo Vidal die geen fout maakte vanaf de penaltystip. Mexico toonde karakter en werd in de 66ste minuut beloond toen Vicente Vuoso de uitgelopen Claudio Bravo voor schut zette en zo de eindstand bepaalde op 3-3. Chilil zag tot tweemaal toe ogenschijnlijk zuivere doelpunten, wegens buitenspel afgekeurd worden.

Bolivia in één helft klaar met Ecuador
Bolivia heeft met 3-2 gewonnen van Ecuador en zich daarmee een uitstekende uitgangspositie verschaft in groep A. Reeds na vijf minuten spelen ging Bolivia via een kopbal van Ronald Raldez aan kop. Martin Smedberg verdubbelde de score in de 18de minuut en nog voor de interval maakte Marcelo Moreno het karwei af vanaf de 11m.

Ondanks enkele scoringskansen slaagde Ecuador er niet in het net te vinden in de eerste speelperiode. Sterspeler Enner Valencia zag zijn povere inzet vanaf de witte stip gekeerd worden doelman Romel Quinonez. Na de pauze scoorde Ecuador tweemaal via Valencia en Miller Bolanos, maar dat zette geen zoden aan de dijk.

Bolivia heeft nu vier punten uit twee wedstrijden en staat op een gedeelde eerste plaats met Chili dat eveneens 4 punten heeft uit evenveel wedstrijden. Mexico heeft 2 punten en maakt nog kans op doorstroming naar de volgende ronde, terwijl Ecuador met 0 punten uit 2 wedstrijden de koffers mag pakken.