Victoria Kaslan U10 nationaal schaakkampioen
14 Jun 2015, 23:12
foto
Victoria Kaslan, U10 nationaal schaakkampioen. (Foto: Anil Gangadin)


Victoria Kaslan heeft beslag gelegd op de titel van U10 nationaal schaakkampioen van de Surinaamse Schaakbond. Zij wist de volle 100% score te behalen door alle 9 ronden in winst om te zetten. De tweede plaats werd opgeëist door Diego dos Ramos met een score van 7 punten. Op nummer 3 staat Xu Zhi Cheng met 6,5 punt. In deze klasse deden 28 schakers mee.

In de U12 klasse is de strijd nog niet gestreden. Na 7 ronden zijn er 2 spelers aan kop. Virgil Kartodikromo en Alessandro Bronne hebben beiden 6 punten. In de vierde ronde wist Virgil in een prachtig eindspel Alessandro te verslaan. Er volgen daarna 3 spelers met elk 5,5 punt t.w. Imaan Kalidjo, Rishan Bridjlal en Rafe de Baas. In de achtste ronde zullen Alessandro Bronne en Krishan Bridjlal mekaar op bord 1 treffen en op bord 2 Virgil Kartodikromo tegen Wiwek Harnam (5). Op bord 3 ontmoet Imaan Kalidjo met wit Rafe de Baas.

Met nog 2 speelronden te gaan is het nog niet duidelijk wie kampioen zal worden. Vrijdagavond wordt de achtste ronde afgewerkt en op zondagochtend de negende ronde waarna in de middag de prijsuitreiking zal plaatsvinden voor de 3 jeugdklassen (U8-U10-U12), meldt Free First Move.

Het kampioenschap van Victoria Kaslan, lid van Schaak Combinatie Welgelegen, in de U10 klasse volgt na het kampioenschap van Maylee Tjong Tjin Joe, lid van Free First Move, in de U8 klasse vorige week. Het is opvallend dat in deze nationale competities waarin zowel jongens als meisjes participeren in beide klasse een meisje met de hoogste eer er vandoor gaat.

Het is een duidelijk teken dat het schaken onder de dames een groei vertoont naast de toename van de populariteit van deze denksport onder de jeugd.
In de U8 klasse namen 16 schakers deel; in de U10 klasse 28 en in de U12 klasse 41 schakers. Alleen in deze 3 klassen zijn er in totaal 85 schakers.
In 2014 was het aantal schakers in deze 3 klassen nog 74; dit is een toename van 15%.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April