Brazilië op de valreep langs Peru
14 Jun 2015, 20:52
Neymar kan zijn oren niet geloven dat de bal niet in het doel ging, maar tegen de deklat aankwam.

Brazilië is er in blessuretijd in geslaagd Peru opzij te zetten. Peru kende een flitsende start. Reeds in de derde minuut was het raak via Christian Cueva, die een blunder van doelman Jefferson afstrafte. Echter herstelde Neymar twee minuten later de orde. Hierna ging het over en weer, maar tot scoren kwamen de ploegen niet meer in de eerste speelperiode.

In de tweede helft was het spelbeeld ongewijzigd, maar de doelpunten bleven weg ondanks reële kansen. De strijd werd meer op het middenveld uitgevochten. Halverwege de tweede helft ramde Neymar de deklat, kreeg in de slotfase ook nog de kans op de winnende treffer, maar hij schoot de bal naast. Toch was hij beslissend bij het winnende doelpunt, door Douglas Costa in stelling te brengen, die geen fout maakte en Brazilië op de valreep langs Peru schoot.

Morgen worden de wedstrijden in groep A voortgezet, wanneer Ecuador en Bolivia om 18:00 uur de strijd aanbinden, terwijl Chili en Mexico om 21:30 uur tegen mekaar uitkomen.