Venezuela verslaat sterrenelftal Colombia
14 Jun 2015, 18:22
Venezuela verslaat Colombia.

Venezuela heeft Colombia zojuist met 1-0 verslagen in de eerste wedstrijd in groep C. Bondscoach Noel Sanvicente heeft getoond over een erg fitte selectie te beschikken. Gedurende de eerste speelperiode waren de Colombianen steeds een paar tellen te laat. Venezuela won de meeste duels en speelde erg fysiek. Grote namen als Radamel Falcao, James Rodriguez en Carlos Bacca kwamen niet aan te pas.

Na de rust waren de rollen juist omgekeerd en was Colombia nadrukkelijk in de aanval. De ene na de andere scoringskans werd gecreëerd. Echter was het toch Venezuela dat via niemand minder dan Salomon Rondon op voorsprong kwam in de 60ste minuut. Hierna ging Colombia naarstig op zoek naar de gelijkmaker en kreeg ook diverse mogelijkheden. In de slotfase openden de Colombianen een waar offensief op het Venezolaanse doel, maar het mocht niet baten. Venezuela hield stand en gaat met drie punten aan kop in groep C.

Om 18:30 uur mogen Brazilië en Peru het tegen elkaar opnemen in de tweede wedstrijd in deze groep.