Uruguay moeizaam langs Jamaica
13 Jun 2015, 18:07
Uruguay scoort in de tweede helft het gouden doelpunt van de wedstrijd tegen Jamaica.

Regerend Copa America kampioen Uruguay heeft een moeizame overwinning geboekt op Concacaf-vertegenwoordiger Jamaica. Na een doelpuntloze eerste speelperiode scoorde Christian Rodriguez in de 51ste minuut, na later zou blijken de enige treffer.

De reggaeboys begonnen fris, maakten het de regerend kampioen zelfs knap lastig maar verzuimden in de eerste helft via Darren Mattocks de leiding te nemen. Alleen voor doelman Fernando Muselera miste hij de bal compleet.

Na de rust bleek dat bondscoach Tabarez van Uruguay een betere strateeg is, want het enige doelpunt ontstond uit een ingestudeerde vrije trap. Hierna kwam Jamaica keer op keer gevaarlijk opzetten, maar ettelijke concrete scoringskansen werden keer op keer om zeep geholpen.

Jamaica verloor weliswaar, maar heeft zijn visitekaartje afgegeven.

Om 18:30 uur beginnen Argentinië en Paraguay aan de tweede wedstrijd in groep B.