Bomastar met 4-3 langs Robinhood
13 Jun 2015, 02:22

De strijd om een plaats in de hoofdklasse van de Surinaamse Voetbalbond tussen Robinhood en Bomastar, is vrijdag in een goed bezet Franklin Essed Stadion losgebroken. In de tweekamp won Bomastar deze eerste en zeer enerverende ontmoeting van Robinhood met 4-3. Het werd een strijd waarbij Robinhood toch wel steken heeft laten vallen.

Na 20 minuten spelen stond het 2-0 op de scorebord voor Bomastar. Het eerste doelpunt van de wedstrijd werd geboren uit een inschattingsfout van doelman Serginho Coupain van Robinhood. Alfredo Finkie schoot vanuit een afstand raak: 1-0. De tweede goal kwam uit een corner. De speler Mitchel Kishoor kopte zuiver in: 2-0. Adioso van Buren kreeg een reële kans om de stand te reduceren. Hij ontsnapte aan buitenspel, omspeelde de doelman en stond slechts met een verdediger tegenover zich. Hij verzuimde om de aansluitingstreffer te maken.

In de 36e minuut floot de arbiter voor een penalty. De verdediging van Bomastar maakte een overtreding in het strafschop gebied. Roxy Fer belastte zich hiermee en maakte geen fout: 2-1.
Niet lang hierna kreeg Robinhood wederom een penalty na een handbal. Deze keer ging het totaal mis, want Fer schoot naast het doel. Robinhood kreeg aan het eind van deze helft beter grip op het spel.

De tweede helft was nauwelijks een minuut oud toen uit een vrije trap vanuit rechts wederom de speler Kishoor goed inkopte. 3-1. Robinhood bleef achter de feiten aanhollen. Een soort gelijke bal voor Robinhood vanuit links reduceerde de stand naar 3-2. Het was Paddie Bebeto die uit een voorzet goed inkopte.
Een goede doorbraak van Bomastar op rechts drukte Robinhood verder de grond in. De bal werd breed gelegd op Jelany Djemisi die geen fout maakte en scoorde: 4-2
Binhood kwam goed terug door een prachtige effectvolle vrije trap van Cerezo Haabo buiten de 16 m zone, die doelman Manuel Kowid het nakijken gaf: 4-3. Hiermee bracht hij hoop aan de zijde van Robinhood in de laatste minuten van de strijd. De stand bleef echter 4-3. De tweede ontmoeting wordt volgende week afgewerkt.