Chili verslaat Ecuador bij start Copa America
11 Jun 2015, 22:57
Arturo Vidal schopt Chili naar de overwinning. (Foto: Reuters/BBC)

Gastland Chili heeft vanavond het openingsduel in de Copa America tegen Ecuador met 2-0 gewonnen. Na een doelpuntloze eerste speelperiode, slaagde de gastheer na de pauze erin tweemaal het net te vinden en zo de drie competitiepunten veilig te stellen.

Een overtreding op Arturo Vidal in het strafschopgebied werd door de arbiter bestraft met een penalty. Vidal maakte geen fout en schoot zijn land in de 67ste minuut naar een 1-0 voorsprong. In de slotfase (86ste minuut) maakte Eduardo Vargas een eind aan de illusies van Ecuador door de 2-0 op het scorebord te zetten.

Morgen komen Mexico en Bolivia in de tweede wedstrijd van groep A om 20:30 uur tegen mekaar uit. De wedstrijd wordt afgewerkt in het Estadio Sausalito, Viña del Mar. Mexico is een van de twee genodigden uit de Concacafzone op dit toernooi. De andere genodigde is Jamaica die is ingedeeld in groep B.