Dankdienst Ocer: Winst NDP is Gods wil
03 Jun 2015, 04:04
foto
Uit volle borst wordt 'Mi kondre Tru' gezongen in Ocer. (Beeld: René Gompers)


Het is Gods wil dat de NDP de meerderheid op DNA niveau heeft gehaald. Het is Gods wil dat Desi Bouterse voor een tweede termijn de president mag zijn, werd er benadrukt op de dankdienst in Ocer dinsdagavond. Bouterse moet niet steunen op alleen de inzichten van zijn adviseurs, maar ook op God om doorbraak te brengen, drukt bisschop Steve Meye de president op het hart.

Verschillende geestelijke leiders van met name de Pinkster en Volle Evangelie gemeenten, spraken de wens uit dat de president de relatie met de christenen intensiveert. “Ik geloof dat u de gelovigen heel dicht bij u moet houden de komende jaren. U weet wat ik zeg”, sprak Meye Bouterse aan. “Vertrouw niet alleen op de inzichten van uw adviseurs en die van u zelf. Ken Hem in al uw wegen dan zal Hij uw paden rechtmaken. Corruptie en armoede zullen verdwijnen omdat de paden worden rechtgemaakt.”

Vóór zijn toespraak heeft Meye een nummer ten gehore gebracht, dat verhaalt over vertrouwen op God tot de dood. “Trust in the Lord till you die”, adviseerde Meye de president zingend. “We gonna treat everybody right, ook Somohardjo” zong de bisschop verder. Ocer was voor een paar uren veranderd in een gemeente. ‘Gospel’ voerde er de boventoon. Er is gebeden voor zegen, gebeden tegen “demonische aanvallen en boze machten. Aan het eind van de avond is gebeden voor de president en de First Lady. Voor Bouterse is aan God inzicht en kracht gevraagd. Voor de First Lady meer en grote zegeningen “zodat donateurs naar haar toe zullen rennen met miljoenen dollars en euro's zodat ze dat kan delen onder de sociaal zwakkeren.”
Bouterse voelt zich gesterkt door de dankdienst. Onder de indruk van en aangestoken door de gospelartiesten, ging Bouterse zelf zingend dank uitbrengen aan God. “Praise the Lord”, zong hij.

René Gompers
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March