Zondag hertelling 21 stembureaus Paramaribo
30 May 2015, 16:46
foto


Nadat de Nationale Democratische Partij (NDP) vandaag een protestbrief heeft ingediend over malversaties bij twintig stembureaus, is het besluit genomen dat er een hertelling zal plaatsvinden. Het hoofdstembureau Paramaribo laat weten dat de hertelling van deze twintig stembureaus zondag om 12.00 uur zal plaatsvinden in de Anthony Nesty Sporthal. Er is groen licht gegeven voor de hertelling.

De politieke combinatie V7 protesteert ernstig tegen deze gang van zaken. Coördinator Chan Santokhi zegt aan Starnieuws dat er een hertelling wordt gevraagd van stembureaus, terwijl de ressortraadsstemmen niet geteld zijn. "Het lijkt erop alsof de NDP voorinformatie heeft", zegt Santokhi. Er zal eveneens een protestbrief gaan naar de verkiezingsautoriteiten.

De NDP heeft aangegeven dat de uitslagen van de stembureaus in Paramaribo volgens haar waarnemers niet in overeenstemming zijn met die van de uitslagen in de processen-verbaal. De brief naar de voorzitter van het hoofdstembureau, Jerry Miranda, is getekend door NDP ondervoorzitter/secretaris Ramon Abrahams. Santokhi stelt dat hier sprake is van een opgezette zaak. De NDP had verwacht meer zetels te behalen bij de verkiezingen. Nu dit niet gebeurd is, wordt er gezegd dat er sprake is van malversatie.
Advertenties