NDP: Er is sprake van malversaties bij verkiezingen
30 May 2015, 15:24
foto
NDP-woordvoerder Winston Lackin (rechts) op een spoedpersconferentie. Naast hem Clifton Limburg en ondervoorzitter André Misiekaba. (Foto: Leroy Troon)


De Nationale Democratische Partij (NDP) is bezorgd over de gang van zaken rond de verkiezingen. Er is schriftelijk ernstig geprotesteerd bij het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) en het Centraal Hoofdstembureau (CHS). Partijwoordvoerder Winston Lackin deelde mee dat er ernstige zaken zijn ontdekt, waardoor de NDP veel minder stemmen heeft gekregen dan verwacht. Er zijn volgens Lackin malversaties geweest bij de verkiezingen. Lackin zei dat hij nog een zetel had verwacht in Paramaribo.

Lackin zei dat de uitgebrachte NDP-stemmen niet terug te vinden zijn op het totaal. Het gaat om een paar duizend stemmen. De paarse partij zei dat nu al duidelijk is dat er in Paramaribo zaken fout zijn gegaan. Daarom wordt er aan de bel getrokken. In sommige stembussen zijn er minder of meer stembiljetten dan het geval zou moeten zijn.

De werkers van de NDP in het veld hebben onregelmatigheden ontdekt. De turflijsten kloppen niet met de processen-verbaal. Zo zijn stembiljetten van Beekhuizen terechtgekomen in de bus van Munder. Er is volgens Lackin een stembus niet verzegeld aangekomen bij het hoofdstembureau. In een ander geval is ter plekke bij een stembureau opgemerkt dat er geen paraaf was op een stembiljet. De bus was al gesloten, waardoor de voorzitter van het stembureau zei dat de zaak al afgehandeld was.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April