Acties dWT opgeschort
30 May 2015, 00:42
foto
Vrijdag is de Ware Tijd uitgegeven in tabloid formaat.


De acties van het personeel bij de Ware Tijd zijn opgeschort. De bond onder leiding van Robby Naarendorp en de directie van het dagblad waren gisteravond bij de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname. Voorwaarde om de bemiddeling voort te zetten is dat de bond de acties opschort. De werknemers van het bedrijf hebben het werk sinds maandag neergelegd, waardoor de krant twee dagen niet is uitgekomen.

Het personeel is opgeroepen voor vanmorgen 8 uur, waar de verdere stappen zullen worden besproken. Het is te verwachten dat de Ware Tijd maandag weer in haar reguliere vorm zal uitkomen. De directie was ertoe overgegaan om de krant met freelancers uit te laten komen. De editie van vrijdag is gedrukt bij Fafam Publishing, waar ook Dagblad Suriname wordt geproduceerd. De Ware Tijd van 29 mei lijkt veel op een slechte kopie van Dagblad Suriname. Het formaat was dan ook tabloid, in plaats van de reguliere broadsheet.

“Dit is de Ware Tijd onwaardig,” zeggen diverse personeelsleden als ze de ‘geforceerde’ editie van hun lijfkrant aanschouwen. De krant is volgens hen meer uitgebracht om de adverteerders tegemoet te komen. “Wij zullen de echte de Ware Tijd maandag weer uitbrengen,” klinkt het. De bond is verwikkeld in een arbeidsconflict met de directie van het bedrijf. De directie wil niet over de brug komen met onder andere een nieuwe loonronde en secundaire voorzieningen. De collectieve arbeidsovereenkomst van de arbeiders is in december verlopen. Er wordt nu onderhandeld voor een nieuwe. Het aanbod van de directie is de bond echter in het verkeerde keelgat geschoten. Prikacties hebben de directie er niet toe kunnen bewegen met voor de bond aanvaardbare voorstellen op tafel te komen. Met het opschorten van de acties heeft de bond zijn bereidwilligheid getoond om te komen tot een oplossing van het conflict.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April