Personeel 's Lands Hospitaal ontvangt maandag salaris
30 May 2015, 05:58
foto


Het personeel van 's Lands Hospitaal heeft nog geen salaris ontvangen. Waarnemend directeur Bernard Abia heeft de medewerkers van het ziekenhuis schriftelijk meegedeeld dat ze maandag het salaris van mei op hun rekening overgemaakt zullen krijgen. Minister Andy Rusland van Financiën zegt aan Starnieuws dat het geld intussen is overgemaakt.

Abia deelde het personeel vrijdag mee dat de gelden voor 's Lands Hospitaal vanuit Financiën nog niet overgemaakt zijn voor Sociale Zaken. Daardoor kan het ziekenhuis de salarissen niet op tijd betalen. Abia maakt er ook melding van dat de minister van Financiën aangegeven heeft dat vrijdag het bedrag zou zijn overgemaakt.

Rusland merkt op dat het geld al beschikbaar is gesteld. Hij deelt mee dat de stukken deze week zijn ontvangen en zoals gebruikelijk eerst verwerkt moesten worden. Hij benadrukt dat er verder niks aan de hand is. Als het weekend er niet tussen was, zou het personeel van het ziekenhuis op 30 mei kunnen beschikken over de salarissen. De minister zegt dat het niet waar is dat er geen geld is om salarissen uit te betalen.
Advertenties