A Ganar Suriname stopt activiteiten
29 May 2015, 15:32
foto


Er komt een eind aan het A Ganarprogramma, het tweede kans programma voor jongeren, in Suriname. Het Amerikaans Agentschap voor Internationale Ontwikkeling (USAID) had aangegeven het programma voor drie jaar te financieren, zegt Regillio Ardjopawiro, van A Ganar aan Starnieuws.

In het KKF-gebouw wordt op zaterdag een laatste activiteit, de Aganar Suriname Carrière Beurs, gehouden. Deze beurs is bedoeld voor vroegtijdige schoolverlaters om werk te vinden en of kennis te maken met de mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en training. “De activiteit moet dus worden gezien als motivatie om door te gaan op de al ingeslagen weg. Vooral startende ondernemers moeten doorzetten om hun doelen te bereiken”, zegt Ardjopawiro.

Op de beurs zal informatie te krijgen zijn over vacatures, trainingsmogelijkheden en het opstarten van een eigen bedrijf. Er zijn 25 bedrijven uitgenodigd om aan deze activiteit mee te doen. Ook instanties die zich hadden gecommitteerd aan dit programma doen mee. Er is onder meer samengewerkt met de stichtingen Tana, Vonzell, Rumas, Cocon, Cure, Mati fu Tego en de Womens Business Group.
In de afgelopen twee jaar zijn er volgens Ardjopawiro meer dan 300 jongeren getraind in verschillende sociale vaardigheden en is een vak aangeleerd.
A Ganar is een tweedekans programma dat de Amerikaanse organisatie Partners of the Americas in Suriname hebben gelanceerd. Dit programma wordt al jaren succesvol uitgevoerd in andere Caribische en Zuid-Amerikaanse landen om het drop out probleem en het jeugdwerkloosheidsvraagstuk op te lossen. In Suriname is het programma in 2011 geïntroduceerd.

Het programma richt zich op jongeren tussen 16 en 24 jaar die geen baan hebben en ook niet naar school gaan. De financiën voor A Ganar komen van USAID. De beurs duurt zaterdag van 9 uur tot 15 uur en de toegang is gratis.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April