Politie laat niet met zich sollen
29 May 2015, 13:39
foto


Drie geweldenaren zijn door het Arrestatie Team van de politie aangehouden en in verzekering gesteld. Zij hadden fysiek geweld gebruikt tegen de politie tijdens een optreden op vrijdag 20 mei. Drie politiemannen van het ressort Latour waren belast met vrije surveillance in een politievoertuig in het ressort op 20 mei. Op een gegeven moment vroeg een man de aandacht van de wetsdienaren. De man gaf aan dat er op de hoek van de Baitaliweg en de Ramgoelamweg een manspersoon stond die een mes bij zich had.

De politiemannen reden naar de kruising om een onderzoek in te stellen. De politie wilde Waterberg T. die vermoedelijk het mes bij zich droeg, fouilleren. Waterberg T. keerde zich toen tegen de wetsdienaren wat uitmondde in een schermutseling, waarbij Plein D. alias 'Rasta', een broer van Waterberg T. en Burleson S. zich ook met de zaak bemoeiden. Alle drie mannen hebben fysiek geweld gebruik tegen de wetsdienaren.

Op een filmpje dat circuleert op social media is duidelijk te zien hoe Waterberg T. terug rent en hard en met kracht trapt naar het lichaam van één van de wetsdienaren.
Het Korps Politie Suriname betreurt deze gedraging ten zeerste en zal niet toestaan dat enkelingen in de samenleving politieambtenaren in de rechtmatige uitoefening van hun functie belemmeren of aanvallen. Deze gedragingen of handelingen zullen met alle ten dienste staande middelen worden afgestraft, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April