Hoofdstembureau Wanica klaar voor openbare zitting
29 May 2015, 12:02
foto
Hoofdstembureau Wanica in de nacht van 26 mei bezig met het invoeren van de stemmen. (Foto: Raoul Lith)


Hoofdstembureau Wanica houdt zaterdag 11 uur een openbare zitting, waarbij de resultaten van de stemming in het tweede grote district van het land, bekendgemaakt zullen worden. De voorzitter van het hoofdstembureau, districtscommissaris Roline Samsoedien, zegt aan Starnieuws dat de alle 129 stembureaus zijn ingevoerd. Er waren enkele kleine fouten, maar deze waren niet noemenswaardig.

Wanica zou eerder klaar zijn met de telling, als de elektriciteit niet was uitgevallen in de ochtend van 26 mei. Toen was de telling reeds gaande. Het heeft in de nacht ook heel hard geregend, waardoor sommige stembureaus erg laat binnenkwamen. Wanica heeft ruim 80.000 kiezers. Samsoedien legt uit dat er heel hard gewerkt is om alles rond te hebben. Het systeem van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) heeft goed gewerkt bij Wanica. "Vooral bij de zetelberekening ging het veel gemakkelijker met het systeem", deelt de voorzitter van het hoofdstembureau mee.

In Wanica heeft V7 vier zetels en NDP 3. Hoewel sommige kandidaten lager op de lijst, heel hoog hebben gescoord, zijn ze niet bij voorkeur gekozen. De meeste stemmen in Wanica zijn uitgebracht op VHP-voorzitter Chan Santokhi. Tijdens de openbare zitting zullen de aantallen bekendgemaakt worden, deelt Samsoedien mee.
In Wanica zijn van V7 gekozen: Chan Santokhi, Raymond Sapoen, Asiskumar Gajadien en Krishna Mathoera. Van de NDP zijn binnen: Soeresh Algoe, Rossellie Cotino en Amzad Abdoel.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April