NDP heeft meeste rr- en dr-zetels in Commewijne
29 May 2015, 10:03
foto
De resultaten voor rr- en dr- zetels in kiesdistrict 6, Commewijne. (Foto's: Raoul Lith)


Voorzitter van het hoofdstembureau in Commewijne, districtscommissaris Remy Pollack, heeft de zetelverdeling van de ressort-en districtsraden publiekelijk gemaakt. De Nationale Democratische Partij (NDP) heeft in Commewijne 38 ressortraadszetels (rr) gehaald. De politieke combinatie V7 volgt met 26 rr-zetels, terwijl de Alternatieve Combinatie (AC) 4 rr-zetels heeft. Dit zijn de resultaten van de uitgebrachte stemmen op maandag in kiesdistrict 6.

Dc Pollack van Commewijne heeft de cijfers donderdag tijdens een openbare vergadering vrijgegeven. De paarse partij heeft in twee van de zes ressorten alle zetels voor de rr gehaald. Het gaat om Nieuw-Amsterdam en Tamanredjo die elk over 13 zetels beschikken. Het ressort Bakkie heeft zeven rr-zetels. Hiervan zijn vijf voor de NDP en twee voor V7.

Op Meerzorg loopt V7 vooruit met 13 rr-zetels, terwijl de NDP er 2 heeft. Ook in Alkmaar heeft V7 de meerderheid van 9 van de 13 rr-zetels. De paarse partij heeft er 4. Behalve de NDP en V7 heeft AC in ressort Margaretha rr-zetels weten te bemachtigen. AC heeft er 4, V7 2 en NDP 1.

In het kiesdistrict 6 hebben 6 partijen gestreden om zetels te bemachtigen. Naast de NDP, V7 en AC waren ook DOE, PING en de Mega Front aftastend actief in Commewijne.De partij met de meeste rr- zetels maakt ook kans op de meeste districtsraad (dr) zetels. De verdeling vindt plaats naar evenredigheid van de rr- zetels. Van de 11 dr-zetels in Commewijne gaan 6 naar de NDP, 4 naar V7 en AC krijgt 1 dr-zetel.
Advertenties