Pollack tevreden over verloop verkiezingen Commewijne
29 May 2015, 06:04
foto
De voorzitter van het hoofdstembureau, Remy Pollack, leest het procesverbaal voor. (Foto: Raoul Lith)


De voorzitter van het hoofdstembureau van Commewijne, districtscommissaris (dc) Remy Pollack blikt tevreden terug op de afgelopen verkiezingen. In een openbare zitting zijn de verkiezingsuitslag donderdag bekend gemaakt. Volgens Pollack heeft het hoofdstembureau de daad bij het woord gevoegd door eerlijke en geheime verkiezingen te houden. “Want als ik m'n werk doe, wil ik dit naar eer en geweten doen”, zegt Pollack. Hij wijst naar de samenwerking van de verschillende organisaties die betrokken zijn.

Pollack meent dat zijn politieke kleur geen invloed heeft gehad op de organisatie. “Ik ben zeer blij dat alles naar wens is gelopen en dat leden van andere partijen me complimenten hebben gemaakt”. Pollack geeft aan dat er geen calamiteiten zijn geweest. Ook het papierwerk is volgens de instructies ingeleverd. Het district telt zes ressorten te weten, Nw Amsterdam, Alkmaar, Bakkie, Tamanredjo, Meerzorg en Margaretha. In dit district zijn gekozen Jenny Warsodikromo en Rajiv Ramsahai namens de NDP, Sheilendra Girjasing (V7/VHP) en Ingrid Karta Bink (V7/Pertjajah Luhur).

Tijdens de verkiezingscampagne heeft Pollack zijn ondersteuning gegeven aan Revenilo Elsenhout die door hem als DNA-kandidaat naar voren te schuiven op de lijst van de NDP. Hoewel Elsenhout geen zetelwinst heeft gehaald, meent Pollack dat het om een 'win win' situatie gaat. “Toen ik kandidaat van de NPS was, had ik om en bij evenveel stemmen als Elsenhout. Dat wil zeggen dat die stemmen ook mee zijn gekomen naar de NDP”, stelt Pollack. Elsenhout heeft 1942 stemmen behaald.

Marlon Budike die namens de NPS een gooi deed naar een DNA-zetel, vindt dat de dc overheidsmiddelen heeft ingezet voor Elsenhout. "Vooral de laatste drie weken is dat zwaar gebeurd", legt Budike uit. Hij kreeg de steun van 324 kiezers. "Ik vind het jammer dat iemand met wie ik vroeger optrok over daken schreeuwt dat ik eerlijke verkiezingen heb gehouden. Dat terwijl mensen met wie hij optrekt me complimenten maken", reageert Pollack.

Raoul Lith
Advertenties