Twee niet-lijsttrekkers gekozen in Sipaliwini
29 May 2015, 00:52
foto
De stemmen vergaard door de NDP kandidaten in Sipaliwini.


In het kiesdistrict Sipaliwini zijn twee kandidaten gekozen, die geen lijsttrekkers zijn. Het gaat om Dinotha Vorswijk van de Alternatieve Combinatie (AC) en Rudolf Zeeman van V7. In Sipaliwini gaan twee zetels naar de NDP, terwijl AC en V7 elk één hebben.

Dinotha Vorswijk heeft 1074 stemmen op haar naam gekregen. Walter Bonjaski, lid van de vorige Nationale Assemblee, was lijsttrekker. Op hem stemden 695 personen. De rest van de kandidaten kreeg minder stemmen. Indien een partij één zetel krijgt, gaat deze naar de kandidaat met de meeste stemmen.

Thea Huur van V7 die de lijst aanvoerde, is niet gekozen. Zij heeft 339 stemmen behaald. Rudolf Zeeman, die ook Assembleelid was, heeft 1285 kiezers achter zich gekregen. Omdat hij de meeste stemmen heeft op de lijst van V7, is Zeeman gekozen.

Van de NDP-kandidaten is niemand met voorkeur gekozen. Dan geldt de lijstvolgorde. Erwin Linga (lijsttrekker) is gekozen. Hij kreeg 1.652 stemmen. Aida Nading heeft 461 kiezers achter zich gekregen. Carlo Lewis heeft 1.688 en Nolitha Pansa kreeg 1.402 stemmen.
De openbare zitting van Sipaliwini moet nog plaatsvinden.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April