DWT's bondsvoorzitter Naarendorp voelt zich gepakt
29 May 2015, 00:01
foto
De actievoerende werknemers van dWT in vanmorgen in vergadering in 'Ons Huis'.


“Gepakt, bedrogen, misleid.” Robby Naarendorp die de personeelsbond bij de Ware Tijd leidt heeft geen woorden genoeg om uit te drukken hoe hij de houding van de directie ervaart. “Dit is een dolksteek in de rug,” zegt hij nadat hij kennis had genomen van een communiqué van de directie dat de krant vandaag weer uitkomt.

Naarendorp zegt aan Starnieuws dat hij om 13.00 uur gisteren nog contact had met directeur Ben Halfhide. Die heeft hem gezegd dat ze nog bezig waren met de uitgever, maar zodra er nieuws was hij (Halfhide) die informatie direct zou doorspelen. “Afgaande op de woorden van de directeur ging ik ervan uit dat er in goed vertrouwen werd gewerkt aan een oplossing. We waren in alle eerlijkheid en oprechtheid bezig met de directie. En dan krijg je dit...”

De bondsvoorzitter zegt dat het vertrouwen nu “diep diep is geschonden.” Als hij nu terugkijkt naar de gesprekken van de afgelopen dagen, heeft hij het gevoel dat hij aan het lijntje is gehouden. De directie was volgens hem achter zijn rug om bezig te proberen de krant op de een of andere manier uit te brengen. Hij zegt dat hij er geen moeite mee zou hebben als de directie hem eerlijk had gezegd dat ze proberen de krant op een andere manier uit te brengen. “Dan had ik daar rekening mee gehouden.” Hij benadrukt dat er geen stakingsbrekers zijn. Volgens informatie zijn er freelancers ingehuurd.

De bond en directie moeten vrijdagavond naar de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname. Naarendorp zegt dat het duidelijk is dat de directie niet zoekt naar een oplossing. Hij betreurt het dat de directie niet dezelfde inspanning heeft gepleegd in het zoeken naar een oplossing van het conflict, als ze heeft gedaan om de krant uit te brengen. Het personeel komt morgen weer bijeen om verdere stappen te bespreken. De ruim 100 werknemers van de krant hebben het werk sinds maandag neergelegd uit onvrede met de onderhandelingen om te komen tot een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst. De krant is twee dagen niet uitgekomen. Een eerdere poging om de krant dinsdag te laten uitkomen, is mislukt.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April