‘Oplichter’ gevonnist
29 May 2015, 08:02
foto


Ravin A. is door rechter Marie Mettendaf gevonnist op de rechtszitting van donderdag. Hij werd in oktober 2014 in verzekering gesteld, nadat hij met een vervalste vergunning gelden bezig was te innen om een operatie in het buitenland te kunnen bekostigen. Dit deed hij in de districten Wanica en Paramaribo. De veroordeelde heeft het feit bekend.

Ravin A. kreeg toestemming van de districtscommissaris in Wanica om voor een periode van drie maanden gelden in te zamelen, zodat hij zijn operatie kon bekostigen. Echter, veranderde de veroordeelde de vergunning door de datum te wijzigen. Toen hij naar een schoolleider stapte voor donatie viel hij door de mand. Zij merkte op dat de datum met een ander lettertype getypt was en belde de dc op. Zo viel de veroordeelde door de mand.

De veroordeelde beweerde dat hij niet op de hoogte was dat hij niet in Paramaribo met zijn vergunning gelden kon ophalen. Mettendaf nam de man kwalijk dat hij misbruik heeft gemaakt van de gemeenschap. De man was al geopereerd en had geen geld meer. Hij vervalste de vergunning en heeft zo SRD 700 kunnen innen bij bedrijven en burgers. De kantonrechter voerde aan dat de gemeenschap zich bedrogen zal voelen en dat hij door medelijden op te wekken donaties gehad heeft. Daarnaast is de man eerder in aanraking gekomen met de politie en heeft het stigma van een oplichter.

In zijn laatste woord zei de veroordeelde dat hij nooit meer in de beklaagdenbank zal staan. De man was op 5 januari al voorlopig in vrijheid gesteld. Het Openbaar Ministerie, officier van justitie, Reshmi Rathipal, eiste een celstraf van zes maanden waarvan vier voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht in het derde kanton. In het tweede kanton eiste zij een celstraf van zes maanden geheel onvoorwaardelijk. Ook vroeg Rathipal de kantonrechter om de veroordeelde die zijn straf al uitgezeten heeft naar huis te sturen met een ernstige waarschuwing, zodat hij niet weer in verval zal raken. Mettendaf legde de straf conform de eis van de officier op.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April