Twee staan terecht voor stelen auto
28 May 2015, 22:14
foto


Urvin P. en Regillio V. staan terecht, omdat zij verdacht worden ervan een voertuig gestolen te hebben. De auto is inmiddels terecht. Regillio V. zou zijn vriend Urvin P. geholpen hebben en hand- en spandiensten verleend hebben. Een getuige die in deze zaak ook de benadeelde is, kon niet gehoord worden. Hij werkt in het binnenland waardoor zijn medebrengen niet gelast kon worden.

Een andere getuige heeft reeds verklaringen afgelegd. De man heeft het feit zien gebeuren. De raadslieden Shefani Amirkhan en Chandrika Rambharos deden het verzoek aan rechter Marie Mettendaf om de twee verdachten voorlopig in vrijheid te stellen. Mettendaf wees het verzoek van Regillio V. af. Zij merkte op dat de ernstige bezwaren nog overeind staan en dat hij de feitelijke dader is.

De voorlopige hechtenis van Regillio V. werd opgeschort door de rechter. De verdachte is vader geworden en zijn baan dreigt hij te verliezen. Mettendaf benadrukte dat zij het verzoek gehonoreerd heeft, omdat het aandeel van Regillio V. niet zo groot is bij het plegen van het feit. Dat hij vader geworden is en dat hij zijn baan dreigt te verliezen, vindt zij geen redenen om het verzoek in te willigen. Mettendaf voerde aan dat de verdachte aan al dit soort zaken gedacht moest hebben alvorens hij over ging tot het feit. Op 11 juni worden het pleidooi en requisitoir gehouden in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April