PALU zal meewerken om president in DNA te kiezen
28 May 2015, 13:34
foto
Jim Hok, voorzitter PALU.


Jim Hok, voorzitter van de Progressieve Arbeiders en Landbouwers Unie (PALU), feliciteert de samenleving met het voorbeeldige verloop van de verkiezingen. Hok merkt op dat de NDP een meerderheid van 26 zetels in DNA heeft weten te behalen. Het volk heeft duidelijk het volksgericht beleid van de afgelopen bijna vijf jaar beloond en heeft gekozen voor een voortzetting ervan. De PALU zal zeker haar medewerking verlenen om de president in De Nationale Assemblee gekozen te krijgen, in plaats van in de Verenigde Volksvergadering.

De PALU zegt als altijd gereed te staan om haar bijdrage te leveren aan elke ontwikkeling die in het voordeel is van de gemeenschap. De PALU heeft haar zetel in Coronie behouden. Hok zegt dat het gestelde vertrouwen in de partij niet zal worden beschaamd.

Suriname heeft een traditie en goede reputatie hoog te houden met de wijze waarop deze verkiezingen open en transparant georganiseerd worden. Hok geeft aan dat het weer blijkt dat er altijd nog verbeteringen aangebracht kunnen worden zoals in de automatische verwerking van de verkiezingsuitslagen, betere faciliteiten voor mensen met een beperking en het nieuwe format van de stembiljetten. “We moeten voortgaan met het steeds verder verbeteren van het proces tot kandidaatstelling en het stemproces. De wil is er, nu moeten we met vereende krachten de schouders eronder zetten en de nodige verbeterde wetgeving nog hieraan toevoegen”, stelt de PALU voorzitter.

Hok bedankt ook de PALU achterban die zich heeft ingezet in de organisatie van de verkiezingen in de vier districten waar de partij kandidaten had gesteld. De inzet van deze leden van de PALU heeft geresulteerd in behoud van een fractie van de partij in DNA. Binnen een korte tijd van propaganda is een redelijk succesvol resultaat neergezet met de winst van een zetel in Coronie. De Coroniaanse gemeenschap wordt gefeliciteerd met de verkiezing van de ervaren Anton Paal.
Advertenties