Sadi niet gekozen in Commewijne; heeft meeste stemmen
28 May 2015, 11:38
foto
Ann Sadi toont trots haar pink als bewijs dat ze heeft gestemd. (Foto: Priscilla Williams)


Ann Sadi (NDP) heeft het hoogste aantal stemmen behaald in district Commewijne. Toch is ze net als Harriët Ramdien (VHP) in Nickerie, niet gekozen als Assembleelid. Voor de paarse partij zullen Jenny Warsodikromo en Rajiv Ramsahai toegelaten worden tot De Nationale Assemblee. Verder zijn Sheilendra Girjasing (VHP) en Ingrid Karta Bink gekozen als volksvertegenwoordigers uit Commewijne.

Sadi om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat zij het jammer vindt dat ze niet is gekozen, terwijl de kiezers van Commewijne met 3.357 stemmen massaal op haar hebben gestemd. Haar partijgenoot Warsodikromo heeft 803 kiezers achter zich gekregen en Ramsahai heeft 1.363 stemmen gekregen. Revenlo Elsenhout (de kandidaat van districtscommissaris Remy Pollack) heeft 1942 stemmen behaald. Door de hoge kiesdeler (3.920) is niemand in Commewijne bij voorkeur gekozen.

Op Girjasing hebben 3.159 kiezers gestemd. Pertjajah Luhur had gehoopt om Enrique Ralim op basis van voorkeur binnen te halen. Hij kreeg 2.334 stemmen. Lijsttrekker Bink had toch nog 575 personen achter zich gekregen. Samen heeft Pertjajah Luhur 2.909 stemmen gekregen in Commewijne. De kandidaat van de NPS in Commewijne, Marlon Budike behaalde 324 stemmen.

Sadi zegt aan Starnieuws dat zij dankbaar is voor het vertrouwen dat de kiezers in haar hebben gesteld. Zij zal zich blijven inzetten voor het district. Sadi vindt het kiesstelsel onrechtvaardig, want ondanks dat ze de meeste stemmen heeft gekregen, mag zij het volk toch niet vertegenwoordigen in het parlement. "Ik bedank de kiezers van Commewijne en zal op alle mogelijke manieren mij inzetten voor de verdere ontwikkeling van het district", zegt Sadi.
De openbare zitting van het hoofdstembureau Commewijne, wordt vanmiddag gehouden.

Raoul Lith
Advertenties