Harriët Ramdien met meeste stemmen niet gekozen
28 May 2015, 04:03
foto


Harriët Ramdien (V7/VHP) heeft van alle kandidaten die in Nickerie meegedaan hebben aan de verkiezingen, de meeste stemmen behaald. Met 3342 stemmen is zij niet bij voorkeur gekozen. Zij is door de VHP op de vierde plaats gekandideerd. Aanvankelijk werd gedacht dat Ramdien binnen zou komen op basis van dit aantal stemmen.

Ramdien had 3639 stemmen nodig om op basis van voorkeursstemmen gekozen te worden als lid van De Nationale Assemblee. Zij heeft 297 stemmen minder gehaald. In Nickerie zullen Djoties Jaggernath (VHP), William Waidoe (Pertjajah Luhur) en Jitendra Kalloe (VHP) gekozen verklaard worden. William Waidoe heeft na Ramdien de meeste stemmen behaald in het rijstdistrict. Starnieuws verneemt op basis van de officieuze resultaten dat Waidoe 3038 stemmen heeft gekregen.

Lijsttrekker van V7, Jaggernath, heeft 2613 stemmen behaald. Jitendra Kalloe die als derde is gekandideerd, heeft 1193 kiezers achter zich gekregen. De VHP heeft slechts twee vrouwen gekandideerd. Ramdien heeft het niet gehaald. In Wanica heeft V7 vier zetels in de wacht gesleept. Krishna Husseinali-Mathoera, die net als Ramdien op plek nummer 4 gekandideerd is, is wel gekozen.
Advertenties