Centrale banken uit regio vergaderen in Suriname
27 May 2015, 18:01
foto


De Centrale Bank van Suriname (CBvS) is de gastheer van de 33ste conferentie van de Caribbean Group of Banking Supervisors (CGBS) plaats in Torarica Hotel. Tijdens de conferentie zullen lokale, regionale en internationale sprekers de nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen op het gebied van toezicht op banken belichten. De conferentie begint donderdag en duurt tot en met zaterdag.

De conferentie heeft als thema Emerging Mandates in Supervision: Striking the Balance in 'A Whole New World'. De aandacht voor het bank toezicht is in de nasleep van de financiële crisis wereldwijd toegenomen. In antwoord op de vraag hoe de crisis heeft kunnen ontstaan, zijn nieuwe aandachtsgebieden voor het toezicht geïdentificeerd, zoals de relatie tussen banken en andere financiële instellingen waaronder verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. Ook de toepassing van internationaal geaccepteerde standaarden die niet zonder meer kunnen worden overgenomen in de regio, zullen onderwerp zijn van discussie, meldt de CBvS.

De CGBS is een van de oudste regionale organisaties van toezichthouders. Zij is opgericht in 1983 onder auspiciën van de Caricom Centrale Bank presidenten, met het specifiek mandaat om het toezicht op banken te verbeteren en de toezichtpraktijk in de regio te harmoniseren met de internationale standaarden. Later zijn ook niet-Caricomlanden uit de regio als lid toegelaten.

Naast de conferentie vindt ook de jaarvergadering plaats, waarbij het voorzitterschap aan Suriname worden overgedragen. De directeur van het Directoraat Toezicht Kredietwezen, Ingeborg Geduld, zal deze functie namens de Centrale Bank van Suriname overnemen tot de jaarvergadering van 2017. De uittredende voorzitter is de Centrale Bank van Jamaica. Het voorzitterschap van de Groep rouleert onder de CARICOM Centrale Banken. De voorzitter is het aanspreekpunt voor internationale organisaties als de Basel Committee for Banking Supervision en de Association of Supervisors of Banks of the Americas.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April