Acties dWT worden niet opgeschort
27 May 2015, 16:03
foto
Het personeel van dWT is vanmorgen met protestborden door de binnenstad getrokken om aandacht te vragen voor zijn probleem.


De acties bij de Ware Tijd worden niet opgeschort. Bondsvoorzitter Robby Naarendorp zegt aan Starnieuws dat hij daarvoor op dit moment geen redenen voor heeft. De bal is volgens hem bij de directie. De actievoerende werknemers van het dagblad aan de Malebatrumstraat zijn naar huis.

De bond heeft vanmorgen om de tafel gezeten met Iwan Brave, lid van de raad van commissarissen binnen het bedrijf. Hij heeft de bond aangegeven dat hij de argumenten van de vakvereniging zal doorgeven aan de uitgever, Steve Jong Tjien Fa die in Canada woont. Naarendorp heeft het gevoel dat de uitgever niet bekend is met de omstandigheden in Suriname. Het is nu aan het raadslid om zijn werkgever in te lichten en te komen met een voor de bond aanvaardbaar voorstel.

Het is Starnieuws niet gelukt om iemand van de directie te spreken omdat de security van dWT de opdracht heeft om journalisten te weren die een reactie van de leiding willen. De staking bij Surinames tweede oudste krant is ongekend in haar geschiedenis. De directie is verwikkeld in een arbeidsconflict met de bond. Niet alleen het administratief en technisch personeel doen mee, maar ook de journalisten. Het is nog zeer de vraag of de krant morgen uitkomt. Starnieuws verneemt dat er met andere freelancers wordt geprobeerd het nieuws te vergaren en zou er worden uitgekeken om de krant elders te drukken.

Naarendorp wijst erop dat de bond te allen tijde bereid is om om de tafel te gaan om het werk zo spoedig mogelijk te normaliseren. “Maar dan moet er wel een aanvaardbaar voorstel op tafel liggen. Het wachten is dus nu op het overleg tussen hier en Canada en het resultaat daarvan.” Hij benadrukt dat de leiding de taak heeft om de uitgever ervan te overtuigen dat hij over de brug moet komen. Het personeel eist onder andere een sociaal rechtvaardig deel van de inkomsten over 2014.

Het broeit al sinds begin dit jaar bij dWT. Nadat er vorige week prikacties zijn gevoerd, is het werk gisteren volledig neergelegd.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March