Sital: 'De man die mij wegjaagt, moet nog geboren worden'
27 May 2015, 14:33
foto
Badresein Sital


Badresein Sital lacht heel hard om de uitspraken die NDP-voorzitter Desi Bouterse dinsdagavond heeft gedaan in Ocer. Bouterse heeft gezegd dat Sital en Clifton Koorndijk uit de partij weggejaagd zullen worden, omdat zij enorme schade veroorzaakt hebben met hun gedrag en uitlatingen. Sital zegt aan Starnieuws dat die man die hem wegjaagt, nog geboren moet worden. Volgens hem ontbeert Bouterse de fundamentele beschavingsnormen.

“Als lid van zijn partij heb ik jaren geleden al signalen gegeven. Maar, hij heeft er nooit gehoor aan gegeven en ik ben geen ‘rotzooi’ die rondom hem hangt. Die rotzooi om zich heen moet hij opruimen. Mij kan hij slechts royeren, want ik ga al anderhalf jaar lang niet meer naar Ocer. Maar, wat Bouterse gemorst heeft, moet hij nu vijf jaren lang wakker van liggen en erover nadenken”, zegt Sital.

Sital gaat verder door te stellen dat de president niet de elementaire ingrediënten heeft om hem weg te jagen. “Bouterse kent mij goed en weet heel goed wat ik allemaal kan en hoe ik in elkaar zit. Hij breekt zijn eigen partijregels en het siert hem niet om zulke woorden te kiezen. Hij doet mij niets aan, maar het zegt wel een heleboel over de president himself”, meent Sital.

Dinsdagavond zei Bouterse in Ocer er geen probleem van te maken wanneer zetels zijn verloren in een district, maar zich wel te ergeren wanneer partijgenoten van een district elkaar bevechten. “Het was walgelijk wat in Saramacca is gebeurd en dat heeft ons ook de tweede zetel gekost, na die walgelijke vertoning van de Sitals en de Koorndijks. Ze hebben niet de ‘guts’ vrijwillig te vertrekken en zich aan de sluiten bij een andere partij, dus gaan wij ze wegjagen. Ze horen niet thuis in deze partij. De strijd is nu gestreden en we moeten deze figuren ver van ons houden. Laten zij zich gaan aansluiten bij mi no sabi soort front. Un no wan ding dya moro”, zei Bouterse.
Advertenties