Bouterse: Samenwerking alleen met eerlijke Surinamers
27 May 2015, 00:13
foto
NDP-voorzitter, president Desi Bouterse, wordt na de toespraak gefeliciteerd door partijgenoten in Ocer. (Foto: Ranu Abhelakh)


De Nationale Democratische Partij (NDP) is al bezig voorbereidingen te treffen voor samenwerking met andere partijen. Voorzitter Desi Bouterse heeft iets vóór 23.00 uur dinsdagavond in Ocer meegedeeld dat alleen eerlijke Surinamers in aanmerking komen voor samenwerking.

De NDP hield een feestvergadering om het resultaat van de verkiezingen te vieren. De paarse partij is als overwinnaar uit de bus gekomen. Het aantal zetels dat de NDP heeft gehaald schommelt nog tussen 26 en 27. Niet alle resultaten zijn nog bekend. De aanhangers waren maandagavond al aan het feesten. Bouterse verontschuldigde zich dat hij niet aanwezig was in de vroege ochtend in het partijgebouw. Hij zei druk bezig te zijn geweest met pen en papier over hoe verder. “Ik kan u zeggen dat ik er al bijna uit ben”, zei Bouterse.

"We hebben steeds gezegd dat we het samen gaan doen en dat zal ook gebeuren, want er is behoorlijk wat werk te doen”, zei Bouterse. Hij kondigde aan dat de NDP in een transformatieperiode verkeert waarbij veel aan jongeren zal worden overgedragen. De NDP-voorzitter heeft erg veel vertrouwen in zijn jonge volgelingen. Wat hij nu heeft gezien betekent dat deze jongeren voor 90 procent al goed zijn om het werk over te nemen.

Bouterse richtte zich in zijn dankwoord speciaal tot de jongeren van Saramacca. Volgens hem is het door de ondersteuning van ouderen (coördinatoren Jules Wijdenbosch en Errol Alibux), maar vooral door het harde werken van een compleet nieuw team van jongeren in Saramacca gelukt inderdaad een zetel in dat district te behalen. “De tweede zetel hebben we net misgelopen”. Hij vroeg een speciaal applaus voor de nieuwe structuur van Saramacca. Bouterse bedankte ook de ondernemer Kries Kalipdewsingh van Combé Markt die een grote sponsor van de partij is. De ondernemer werd op het podium gehaald en zei dat de mensen een oogarts nodig hebben, want ze zien niet hoeveel de regering gedaan heeft voor het volk. Hij had nog meer zetels verwacht voor de paarse partij.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April