V7 bezorgd over vertraagde telling Paramaribo
26 May 2015, 19:04
foto


De politieke combinatie V7 is bezorgd over de vertraging bij het tellen van de uitgebrachte stemmen in het kiesdistrict 1 Paramaribo. Tot nog toe zijn de resultaten van 14 stembureaus in dit kiesdistrict, het grootste, niet verwerkt. De V7-partijen tekenen protest aan tegen de gang van zaken.

In een verklaring deelt V7 mee dat ze hun beklag ook schriftelijk kenbaar hebben gemaakt. Eerder heeft het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) zijn bezorgdheid hierover geuit. OKB-voorzitter Jennifer Van Dijk-Silos zei aan Starnieuws dat er in strijd met de wet wordt gehandeld.

De leiding van de V7-partijen is vandaag voor overleg bijeengekomen. Ze heeft besloten om de officiële uitslag af te wachten, alvorens standpunten in te nemen. Naast de officiële uitslag over de DNA samenstelling wil V7 ook de officiële uitslag van de samenstelling van de ressorten afwachten.

De V7-partijen zullen de verkiezingsuitslag ook ieder in eigen kring evalueren met hun deskundigen. Ze zullen het eindresultaat en ook hun eigen prestatie in de campagne in ogenschouw nemen. De combinatie benadrukt dat ze zal blijven opkomen voor de onderwerpen die in de campagne naar voren zijn gebracht. "Alle hardwerkende Surinamers, kleine- en grote ondernemers, enthousiaste jongeren en onze ouderen mogen er op rekenen dat wij voor hen blijven strijden."
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April