Met 1 zetel staat DOE open voor samenwerking
26 May 2015, 17:04
foto
DOE-voorzitter Carl Breeveld.


De partij Democratie, Ontwikkeling en Eenheid (DOE) staat met haar behaalde zetel open voor samenwerking. “DOE is nog altijd van mening dat zij ook met deze ene zetel een belangrijke bijdrage kan leveren in de regering,” zegt partijvoorzitter Carl Breeveld aan Starnieuws.

“We staan altijd open om met eenieder te praten. Je bent ook deel van de democratie en moet openstaan om te luisteren en te praten.”Over de voorlopige uitslag van de verkiezingen, zegt Breeveld dat de Surinamer duidelijk heeft aangegeven dat hij gaat voor het beleid dat de afgelopen vijf jaar is gevoerd. “En dit is duidelijk een meerderheidsuitslag. Het is duidelijk een stap vooruit voor de NDP, die meer zetels heeft gehaald dan bij de vorige verkiezingen.”

Breeveld vindt niet dat moet worden gesteld dat het volk een verkeerde keus heeft gemaakt of niet rijp is voor veranderingen. “We moeten respect hebben voor de keuze van het volk.” Net als vijf jaar geleden is alleen Breeveld gekozen voor het parlement. “We hadden gehoopt op een ruimer mandaat met twee tot drie zetels, maar we moeten hiermee aan de slag.” Breeveld vermoedt dat de ABOP stemmen heeft getrokken van DOE. Bij de vorige verkiezingen heeft ABOP niet kunnen meedoen aan de verkiezingen in de kiesdistricten Paramaribo en Wanica. Ook nieuwkomer DRS zou stemmen hebben afgesnoept van DOE, analyseert Breeveld.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April