Somohardjo: NDP zal twee derde meerderheid zoeken
26 May 2015, 13:45
foto
PL-voorzitter Paul Somohardjo stopt de stembiljetten in de daarvoor bestemde bussen. (Foto: Wilfred Leeuwin)


Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), denkt dat de Nationale Democratische Partij (NDP) er alles aan zal doen om de president en vicepresidentskandidaat in De Nationale Assemblee gekozen te krijgen. Indien de NDP met de Alternatieve Combinatie, PALU en DOE in zee gaat, komt deze coalitie op basis van de voorlopige resultaten rond de 33 zetels. "Wij moeten ervoor zorgen dat onze gelederen gesloten blijven, want geprobeerd zal worden om mensen om te kopen", meent Somohardjo.

De PL heeft vandaag reeds een onderhoud gehad met de kandidaten die mogelijk gekozen zijn. Aan hen is op het hart gedrukt om de partij trouw te blijven en niet te zwichten voor omkooppraktijken. De voorlopige resultaten zijn geëvalueerd. De politicus vindt dat het te lang duurt deze keer voor er meer resultaten bekend zijn. Dat de telling van Paramaribo zo lang duurt, vindt Somohardjo een vreemde zaak.

"Onze medewerkers hebben op alle stembureaus de resultaten genoteerd. Wij hebben in diverse ressorten gewonnen. De gang naar de Verenigde Volksvergadering zal de NDP proberen te voorkomen", denkt Somohardjo. De leiders van V7 komen vanmiddag ook bijeen om de verkiezing te evalueren.
Advertenties