VHP weer de grootste binnen V7 (update)
26 May 2015, 09:03
foto


VHP is als de sterkste partij uit de bus gekomen in de V7 combinatie. Op basis van de voorlopige resultaten kan VHP minimaal rekenen op 8 zetels. Dit aantal had de oranjepartij ook vijf jaar geleden. In Wanica zijn binnengekomen Chandrikapersad Santokhi, Asiskumar Gajadien en Krishna Husseinali-Mathoera.

In Nickerie komen voor VHP binnen Djotish Jaggernath en Jitendra Kalloe. Met nog niet alle stemmen verwerkt in kiesdistrict 1, Paramaribo, is Riad Nurmohamed binnen. Mahinder Jogi heeft één van de twee zetels in Saramacca, terwijl zoals het uitziet, Shailendra Girjasing in Commewijne binnenkomt. Uit het gedrag van de kiezers moet nog blijken hoe er op voorkeur is gestemd. De verwachting is dat ook Dew Sharman in Paramaribo op voorkeur gekozen wordt.

Pertjajah Luhur (PL) zou volgens de voorlopige prognoses in elk geval 5 zetels halen. Voor deze partij komen binnen in Wanica Raymond Sapoen, in Paramaribo Paul Somohardjo, in kiesdistrict 6, Commewijne komt Ingrid Karta-Bink binnen en in Saramacca Deepakkoemar Chitan. In kiesdistrict 3, Nickerie, komt William Waidoe binnen. Als Mike Noersalim op voorkeursstemmen wordt gekozen, komt de PL op 6 zetels.

De NPS wordt de grote verliezer binnen de combinatie. In Paramaribo met de huidige resultaten komt Gregory Rusland binnen, samen met waarschijnlijk partijgenoot Patricia Etnel. Het is nog zeer de vraag of Wayne Telgt de lijstduwer in Paramaribo op voorkeur is gekozen. Als Noersalim op voorkeur is gekozen, zal dat ten koste gaan van de NPS.
Voor de BEP is Celsius Waterberg in Paramaribo gekozen en lijsttrekker Thea Huur in Sipaliwini. BEP gaat van vier zetels in 2010 terug naar twee. De politieke rol van de overige V7-partners, DA91 en SPA, lijkt met deze resultaten uitgespeeld.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April