Jhauw: Volk niet rijp voor veranderingen
26 May 2015, 06:30
foto
Ramsoender Jhauw was heilig overtuigd van winst voor zijn partij PING.


Surinamers zijn nog niet rijp voor veranderingen. Tot die conclusie komt PING-voorzitter Ramsoender Jhauw, nadat een voorlopige uitslag van de verkiezingen heeft uitgewezen dat de NDP onder leiding van president Desi Bouterse als winnaar uit de bus is gekomen. “Jammer dat de ogen van het volk niet zijn geopend, maar ik heb ze gewaarschuwd, heb met hen gesproken, maar ze hebben niet willen luisteren.”

De Surinamer is volgens een zwaar teleurgestelde Jhauw tevreden met het kleine beetje dat hem wordt voorgeschoteld. “Ze kiezen niet voor vooruitgang maar voor welvaart op lang termijn”.

De uitslag van de verkiezingen noemt Jhauw een vernedering en minachting van het Surinaamse volk dat anders heeft gewild. “Maar wat het volk zal krijgen is corruptie die ergere vormen zal aannemen, verdere verruwing van de criminaliteit en een economie die compleet zal vastlopen. Bouterse zal geen enkele move kunnen maken en het gevolg zal zijn dat er tal van belastingontduikingen zullen plaatsvinden. Ik praat niet zomaar, ik weet wat ik zeg.” Jhauw was in de verkiezingscampagne heilig ervan overtuigd dat hij de volgende president van Suriname zou worden. Op de dag van de registratie van politieke partijen voorspelde Jhauw nog dat waar de NDP en de V7-combinatie het met elkaar denken uit te vechten, God de overwinning aan PING zou geven.

“Ik zie niet dat er veel zal gebeuren, tenzij er een andere mogendheid zegt, dat die geld geeft aan Suriname. De PING-voorman voorspelt alles behalve een rooskleurige toekomst voor het land. “Op alle rankings doen we het slecht.” Jhauw zegt dat hij een opdracht van God had te vervullen en dat was het volk te waarschuwen. “God gaat niet zelf komen stemmen. Hij gebruikt mensen om zijn boodschap over te brengen, maar als je niet wilt luisteren dan moet je maar instaan voor de consequenties en de vruchten daarvan plukken”. PING die als partij nieuw is in het politieke veld heeft geen enkele zetel weten te behalen voor het parlement. “De partij zal echter blijven bestaan, omdat we weten dat de ogen van het volk nog niet zijn geopend.”

Wilfred Leeuwin
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April