Miranda trots met 3 zetels voor Para
26 May 2015, 04:37
foto
Om vier uur in de ochtend is het nog stampvol bij het hoofdstembureau Paramaribo, in de Anthony Nesty Sporthal. (Foto's: Leroy Troon)


Terwijl half 5 in de ochtend nog stembussen worden binnengebracht bij Anthony Nesty Sporthal, neemt de voorzitter van het hoofdstembureau Paramaribo, Jerry Miranda, links en rechts felicitaties in ontvangst. De overwinning voor de NDP stemt hem meer dan tevreden.

"Wij hebben van een aantal stembureaus nog geen uitslagen. Als ik zie dat er vooral nog stemmen moeten worden geteld uit Latour en Tammenga, gaan wij nog verder uitlopen", zegt Miranda. De NDP'er is vooral ook gelukkig met de drie zetels voor zijn partij in Para, waar hij bijna vier jaar lang districtscommissaris is geweest. "Dat is een kwestie geweest van heel hard werken. En dat heb ik wel geleerd binnen de partij. Nu zien wij het resultaat. Je hoopt altijd dat het een keer gebeurt.

Miranda gaat zichzelf niet op de borst kloppen, maar wijst er wel op dat in zijn tijd als districtscommissaris in Para, volop veranderingen in gang zijn gezet. Met drie NDP-zetels in De Nationale Assemblee kan de ontwikkeling alleen maar sterker worden. "Ons district gaat vooruit, de bevolking groeit. Ik sluit niet uit dat Para op termijn met vier zetels in het parlement komt", zegt Miranda. Hij had wel verwacht dat het NPS-verleden van Patrick Kensenhuys, lijsttrekker van de NDP in Para, geen negatieve invloed zou hebben voor zijn partij. "Kensenhuys is afkomst uit de NDP-jongeren. Destijds is hij uit onvrede overgestapt naar de NPS, maar nu is het alsof hij gewoon weer thuis is gekomen".

Diederik Samwel
Advertenties