NDP'ers gaan uit hun dak in Ocer
26 May 2015, 03:50
foto
NDP'ers gaan uit hun dak in Ocer. Ook al is het feest rond 3 uur afgesloten, wil niemand naar huis. (Foto's: Shahida Hek)


In Ocer vieren NDP-aanhangers dansend en zingend de voorlopige resultaten. De toppers Ramon Abrahams, Jennifer Simons, Winston Lackin en Ashwin Adhin zijn van de partij. Abrahams heeft namens voorzitter Desi Bouterse de enthousiaste partijgenoten bedankt voor hun inzet. "De macht wordt geconsolideerd", stelde hij.

Op grote schermen werden de voorlopige resultaten op de voet gevolgd. Toen het duidelijk werd dat NDP afstevende naar een grote meerderheid in De Nationale Assemblee, brak het feest los. Mensen vielen elkaar om de hals en wisselden brasa's en bosi's met elkaar uit. Er werd niet gelet op stand of rang.

Simons is heel erg blij. "Ik denk dat ik mijn quorum heb, maar we zullen toch moeten samenwerken, want het zijn niet 26 NDP'ers die De Nationale Assemblee uitmaken. Het zijn 51 leden die werk van hoog niveau moeten leveren". Abrahams riep de feestende partijgenoten op om naar huis te gaan en later op de dag terug te komen wanneer Bouterse hen persoonlijk zal bedanken. Echter riepen de aanhangers 'We gaan nog niet naar huis, nog lang niet, nog lang niet'.

Shahida Hek
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March