Stembusgang Sipaliwini over het algemeen goed verlopen
26 May 2015, 15:07
foto
De voorzitter van het hoofdstembureau Sipaliwini, Armand Jurel. (Foto: Shahida Hek)


De voorzitter van hoofdstembureau van Sipaliwini, Armand Jurel, zegt dat de gang naar de stembus op enkele incidenten na, goed is verlopen in dit grootste district van Suriname. Aan het begin schenen er wat onduidelijkheden te zijn over de handelingen die gepleegd moeten worden bij kiezers die blind, invalide, ziek of analfabeet zijn. Na contact te hebben gemaakt met de verschillende bureaus in het district zijn deze problemen opgelost.

Ongeveer 663 medewerkers vertrokken vanaf vorige week donderdag vanuit Paramaribo om te werken op de 51 stembureaus in Sipaliwini. Jurel geeft aan dat er op elk stembureau een lid is dat digitaal een programma heeft dat opgestuurd zal worden naar het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza). “Op die manier kunnen wij een tentatief beeld krijgen van het aantal stemmen dat is uitgebracht op de in totaal zeven partijen die mee doen in dit kiesdistrict.”

Vandaag zijn de bussen naar de stad vervoerd. De gegevens van de processen-verbaal zullen worden verwerkt door het hoofdstembureau. De officiële resultaten zullen woensdag bekend zijn.

Shahida Hek
Advertenties