Stemming in Coronie vlot verlopen; regen drukt pret niet
25 May 2015, 19:24
foto
De straat in Coronie is versierd met vlaggen van verschillende partijen. (Foto's: Edward Troon)


Op enkele kleine incidenten na is de stemming vlot en gemoedelijk verlopen in Coronie. De deelnemende politieke partijen zijn duidelijk zichtbaar in de directe omgeving van de vier stembureaus van Coronie. Tenten, vlaggen en in partijkleuren geklede sympathisanten domineren het straatbeeld rond de stemlocaties.

Een observer van de Amerikaanse ambassade brengt rond het middaguur een bezoek aan stembureau 443 op de Tata Colinschool. Op dat moment is er slechts één kiezer aanwezig en de stembureauvoorzitter heeft een kort gesprek met de waarnemer. Na beleefd te hebben gevraagd, neemt hij voor enkele minuten plaats in het stemlokaal en volgt de stemprocedure. Daarna vervolgt de buitenlandse waarnemer zijn weg richting Saramacca.

Na een zonnige morgen, neemt de regen het weerbeeld over. Paraplu’s tegen de zon bieden nu bescherming tegen het hemelwater. De vrolijke gemoedelijkheid wordt niet getemperd door de ‘zegen van boven’. Vooral bij de ABOP-leden is de stemming opperbest. De aanhangers van de gele partij verwachten dat hun ‘Bigi Bravo’ elk moment met een helikopter kan landen op één van de twee voetbalvelden die het kokosdistrict rijk is. Aan het eind van de dag blijkt de verwachting een illusie te zijn geweest.

Ondanks de regen hebben rond vier uur in de middag meer dan 300 van de 566 kiesgerechtigden van stembureau 443 hun stem uitgebracht. De drukte bij de stemlocaties neemt toe. De stembureaus zijn intussen gesloten en de medewerkers hebben even rust. De telling begint om 20.00 uur. Verwacht wordt dat de eerste resultaten in Coronie binnen zullen komen. Het gaat om twee fel begeerde zetels van het kleinste kiesdistrict.

Edward Troon
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April