Leilis verwacht ook nu stembusgang zonder incidenten
25 May 2015, 17:43
foto
Minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken wordt begeleid naar de stemlocatie.


Minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken (Biza) verwacht dat ook deze verkiezingen in Suriname aangemerkt mogen worden als te zijn goede verkiezingen die haast vlekkeloos zijn verlopen. Toen de bewindsman rond 14.00 vanmiddag zijn stem uitbracht op de Maria-school aan de Verlengde Keizerstraat was zijn laatste verkregen rapportage dat naast enkele kleine onzorgvuldigheden, de stembusgang goed is verlopen. “Ik heb niet zo lang geleden een gesprek gehad met het Onafhankelijk Kiesbureau en er waren geen noemenswaardige zaken te melden die de stembusgang hebben verstoord”, zegt de minister.

“Kleine” ongeregeldheden waren onder andere, inktpotten die niet opengingen, maar wel kapot vielen, late opening van enkele stembureaus en het niet aanwezig zijn van oproepingskaarten bij de stembureaus. Wat het laatste betreft zegt Leilis dat er voor verschillende oplossingsmodellen is gezorgd. Personen kunnen via het internet, de website van het ministerie van Biza makkelijk natrekken waar zij moeten stemmen, op het stembureau kunnen zij een nieuwe oproepingskaart krijgen. Dat de oproepingskaarten niet op tijd bij de stembureaus zijn terecht gekomen, ligt volgens de minister aan de districtscommissarissen die allen op tijd zijn voorzien van de oproepingskaarten. “maar dat zijn kleine ongeregeldheden die makkelijk op te lossen zijn”, zegt Leilis.

Leilis, gekleed in het paars, zegt dat hij zijn stem heeft uitgebracht op de NDP. Hij gaat voor een verdere voortzetting van het huidig beleid. Hoe het met hem zal aflopen na vandaag en welke positie hij inneemt, weet hij nog niet.

Leilis zegt na te moeten trekken waarom bij sommige stembureaus de journalisten wel in het stemlokaal werden toegelaten en bij anderen niet. Volgens hem is dat een kwestie waarover het Centraal hoofdstembureau beslist en kon hij de journalisten die hem dat voorhielden geen antwoord geven. Wel beloofde hij te zullen natrekken wat de afspraken daarover zijn bij de organisatie van de verkiezingen.

Wilfred Leeuwin
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March