Patrick Kensenhuis: ‘Ik heb mijn tweede termijn al’
25 May 2015, 17:29
foto
Patrick Kensenhuis


In de regen met veel lawaai wordt Patrick Kensenhuis, NDP- kandidaat in het district Para, groots binnengehaald. Hij wordt door zijn politieke fans begeleid naar de stembus. Ook ondervoorzitter van de partij, Ricardo Panka, maakt deel uit van de delegatie. Kensenhuis moet zijn stemkaart tonen en de massa laat een luid gegil horen. Hij gaat naar binnen en men wacht rustig op hem, totdat hij gestemd heeft.

Op het schoolerf waar de stembureaus geplaatst zijn, zijn de meningen verdeeld. Twee mannen gillen dat Kensenhuis ‘ weggegooid is door de NPS’, de NDP mag hem houden. Andere gillen: “Daar komt onze leider”. Wat wel te merken is, is dat Kensenhuis goed opgevangen is door de NDP.

Een groep senioren burgers zitten in een tent met NDP- vlaggen. De oude man zegt dat het vandaag geen massameeting is en dat de manier waarop Kensenhuis binnenkwam, overdreven was. Een oude mevrouw zit te kijken en blijft een hele poos stil. En dan komt het: “ Wat denken jullie zelf? Kijk niet naar de paarse kleding, want die mensen zijn gewoon aan het werk. Je weet niet wat ze op hun hart hebben”. De oudste man uit de groep schraapt zijn keel en zegt: “Dit alles doet mij denken aan 1987. Precies dezelfde situatie en wat gebeurt er, Front wint de strijd keihard. Al deze mensen nu zijn absoluut geen meetmoment”, stelt de oude man.

Intussen staat Panka te poseren voor foto’s. Hij zegt: We gaan voor vijf en alle drie zetels zijn van ons”. Aan Starnieuws zegt hij dat hij nu ervan overtuigd is dat zij alle drie zetels in Para binnenhalen. Het feest kan beginnen, meent Panka. Kensenhuis vindt dat twee zetels voor de NDP al binnen zijn en dat de derde kan komen.

Kensenhuis zegt dat de mensen het vertrouwen in hem hebben, omdat hij vijf jaren lang als parlementariër de Paranen steeds heeft bezocht. “Er moet nog gewerkt worden in dit district. De agrarische sector moet ontwikkeld worden, er moet onderwijs voor eenieder mogelijk gemaakt worden en we hebben kader nodig. Een land kan niet tot ontwikkeling gebracht worden als het onderwijssysteem niet goed opgang komt. Geschoolde mensen hebben we nodig om het land verder uit te bouwen”, deelt Kensenhuis mee.

Wanita Ramnath
Advertenties