Stembusgang in kiesdistrict 5 verloopt rustig
25 May 2015, 16:32
foto
De propagandisten van de ABOP in Saramacca. (Foto's: Leroy Troon)


De zon heeft de dag geopend in Saramacca, al gauw werd de ochtend gezegend door een beetje regen. Nu is het bewolkt en lekker koel in het district. Niet alleen het weer is koel, maar ook de mensen. Tussen de propagandisten heerst er een coulante sfeer. Ook de kiezers nemen hun tijd om de laatste momenten te nemen voor ze gaan stemmen. Hier en daar nemen ze een kijkje bij het propaganda materiaal en lopen vervolgens hun aangegeven stembureau binnen.

De verschillende coördinatoren van de politieke partijen gaven ter plekke te kennen dat het proces heel vreedzaam verloopt. Ze zijn allemaal van verschillende politieke partijen, maar begrijpen dat ze als propagandisten uiteindelijk toch in hetzelfde bootje vallen. “Er zijn geen problemen onderling, iedereen doet zijn eigen ding en niemand loopt elkaar in de weg”, zegt Kishan Mathoera, coördinator van een V7 propagandagroep te Jarikaba, aan Starnieuws. “ Hier verloopt het rustig en we hebben ons ook sportief opgesteld naar iedereen toe. Het is een belangrijke dag voor het land en dan moeten persoonlijke dingen er buiten blijven”.

“De bedoeling van vandaag is niet om mensen te overtuigen, het gaat om je gezicht te laten zien,” zegt Hendricks Watson aan Starnieuws. Hij is één van de propagandacoördinatoren van de Alternatieve Combinatie in kiesdistrict 5, Saramacca. “We hebben ons huiswerk goed gedaan waardoor het werk ook lichter is geworden voor ons, van tevoren hebben we onze tent opgezet en hebben verder goed met elkaar afgestemd hoe we de zaken aanpakken.” Hij geeft te kennen dat de ABOP kans maakt op zetelwinst in Saramacca.

Starnieuws trof Mahinder Jogi, DNA- kandidaat van V7, aan op locatie. Hij was ontzettend ingenomen door de rust en vrede op de verschillende stembureaus die hij is afgereisd. “De sfeer is lekker, dat is wat wij willen hebben. Het is een strijd tussen partijen en niet personen. Er zijn wel twee gevallen aan mij gemeld, waarvan personen met een beperking geen toestemming hebben gekregen om met een propagandist als begeleider te mogen stemmen.” Ook heeft de voorzitter van stembureau 450 de stembiljetten niet geteld bij de aanvang. Dit alles hebben we aangegeven aan de voorzitter van het hoofdstembureau in Groningen en het crisiscentrum bij het Onafhankelijk Kies Bureau (OKB), stelt de parlementariër.
Iedereen is tevreden met de gang van zaken tot nu toe in het district. Intussen hebben alle propagandisten hun middagmaal al gehad en is het strak doorgaan tot de stembureaus sluiten om 7 uur.

Leroy Troon
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April