Priya Sital roept jongeren op te gaan stemmen
25 May 2015, 14:55
foto
Priya Sital, voorzitter van het Jeugdparlement, roept jongeren op om te gaan stemmen.


“Ik roep alle stemgerechtigden, in het bijzonder de jongeren van ons land op om massaal te gaan stemmen. Jongeren zijn de toekomst en vandaag is de dag dat jongeren hun toekomst in zijn handen nemen en hun stem laten horen.” Zo klinkt de oproep van Priya Sital, voorzitter van het Jeugdparlement. Aan Starnieuws zegt ze dat haar is opgevallen dat jongeren niet de neiging hebben om gebruik te maken van hun stemrecht.

Ze wijst de jongeren erop dat “onze ouders en voorouders te hard hebben gewerkt voor deze dag dat wij als burgers gelijke kansen kunnen krijgen en actief kunnen participeren in de besluitvorming van het bestuur van ons land.” Sital die haar stem heeft uitgebracht te Houttuin, in kiesdistrict 5 Wanica.

De voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement zegt dat ze met jongeren heeft gesproken en merkt dat die zeggen dat ze niet gaan stemmen. “Jongeren zit niet aan de kant te klagen dat het beter kan gaan met dit land, maar sta op en help dit land bij het vormen van een goed bestuur die het land verder tot ontwikkeling kan brengen. Maak gebruik van je democratisch burgerrecht en laat je stem horen.”
Advertenties