Kandidaat Dorien Tojosemito stemt voor het eerst
25 May 2015, 14:22
foto
Dorien Tojosemito heeft haar stem voor de eerste keer uitgebracht.


Regen en zon, de rustige maar gemengde gevoelens bij de kiezers en partijloyalisten op het stembureau op de Commissaris Simonsschool in het district Para. De verschillende vlaggen van de partijen wapperen vrolijk naast elkaar. Een jongedame in het paars gekleed loopt naar een vrouw die komt stemmen en zegt: Goedenmorgen. U mag onder mijn paraplu. En u hebt goed nagedacht toch? Kom, ik zal u begeleiden”, zegt de dame. En dan komt Dorien Tojosemito (21), PL- kandidaat nummer 2 op de V7- lijst in Para.

Zij komt rustig aanlopen, kijkt fronsend om zich heen. Zij loopt alleen naar het stembureau en krijgt een beetje begeleiding. Tojosemito stemt voor het eerst in haar leven en is ook nog kandidaat. Oh, jij staat op dat groot billboard hé?, vraagt een man aan haar. Zij lacht en brengt haar stem daarna uit.

Aan Starnieuws zegt Tojosemito dat zij nu alles aan de Almachtige overlaat. “Ik heb mijn best gedaan en heb met mijn team een goede campagne gevoerd. Het ligt nu in handen van de gemeenschap hier. Ik ben een zeer sociaal bewogen mens en dat weten de mensen hier. Ik ben de jongste kandidaat ooit op de lijst en ik hoop dat de mensen mij een kans zullen geven.”

Als zij gekozen wordt, wil zij zich sterk maken voor de senioren burgers, onderwijs in Para, infrastructuur en werkgelegenheid. “Bij elke keiharde regenval lopen grote delen van Para onder. Dit ken ik al sinds ik klein was en het is nog steeds zo. Er moet verandering in komen. Ik ben positief gestemd en ik weet dat er voor V7 zetelwinst is weggelegd”, besluit de jonge kandidaat die op de universiteit zit.

Wanita Ramnath
Advertenties