Girjasing blij dat hij invloed mag uitoefenen
25 May 2015, 13:52
foto
Shailendra Girjasing, V7-kandidaat nummer 2 in Commewijne toont zijn gekleurde pink. (Foto: Priscilla Williams)


Onder begeleiding van een tazza band, familie en partij participanten arriveert Shailendra Girjasing bij het stembureau 480 te OS Meerzorg III. Nadat hij met een gekleurde pink het stemlokaal uitkomt, zegt hij dat hij zich geweldig voelt. “Ik voel me geweldig dat ik invloed mag uitoefenen op het gevoerde beleid. Dat er een eind kan komen aan het favoritisme, de rancune en het corruptie beleid van de afgelopen periode.”


Girjasing stelt dat een zittende regering altijd een voorsprong heeft boven de oppositie. “Ze hebben geld, krijgen sponsoring, hebben het overheids apparaat ter beschikking. Vandaar dat er met overheidsvervoer borden worden getransporteerd om te plaatsen,” illustreert hij zijn stelling. “En dan was er periode van beloften. Er werd werk beloofd, percelen en tal van andere zaken. Maar een week voor de verkiezingen nam alles een andere wending. Mensen raakten teleurgesteld, omdat beloften niet werden nageleefd. En vanavond zullen we dat resultaat dus merken.”

Op de vraag met wie V7 bij voorkeur zou willen samenwerken, zegt hij dat het streven van de partij op de eerste plaats is om alleen de regering te vormen. “Maar een samenwerking zal sowieso moeten. Een samenwerking met de NDP is niet geheel uitgesloten.” Maar er zullen dan veel afspraken gemaakt moeten worden, want de Amnestiekwestie zit de partij nog zwaar op de maag, zegt Girjasing die op nummer 2 staat in kiesdistrict 6.

Priscilla Williams