Rest oproepingskaarten moet op stembureaus liggen
25 May 2015, 12:32
foto


De oproepingskaarten die niet konden worden afgegeven aan de kiezers, moeten bij de stembureaus liggen. Het blijkt dat niet alle stembureaus de rest van de oproepingskaarten had meegekregen. De directeur van Binnenlandse Zaken, Adjay Moensi heeft een spoedbrief geschreven naar de voorzitters van de hoofdstembureau. Hij wijst ze op de instructies die er zijn gegeven.

Volgens de wettelijke regelingen konden de oproepingskaarten tot 22 mei worden gedistribueerd. Daarna moesten de overgebleven oproepingskaarten per stembureau worden gesorteerd en in de stemdozen worden gedaan. "Voor zover zulks niet het geval is geweest, wordt uitdrukkelijk aan u de instructie gegeven om deze oproepingskaarten alsnog naar de stembureaus te verzenden.

Moensi wijst de voorzitters van de hoofdstembureaus er op dat in de voorlichtingscampagnes aan de kiezers is doorgegeven dat wie geen oproepingskaart heeft, zich kan melden op het stembureau. Aan de stembureaus is de instructie gegeven dat bij het uitreiken van duplicaat oproepingskaart aan weerszijden duidelijk in blokletters DUPLICAAT met pen te vermelden.

De Beleidscommissie verkiezingen vraagt ook aan de kiezers om te letten op welk stembureau ze moeten stemmen. Op sommige locaties zijn er meerdere stembureaus. Wie niet goed oplet, kan bij een verkeerd bureau in de rij staan. Dat zorgt voor nodeloos tijdverlies.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April